U Dalmaciju stižu kiše, u unutrašnjost snijeg!

Siječanj, u svom dosadašnjem dijelu, nije još uvijek pokazao svoje pravo zimsko lice. Po tom će se pitanju situacija promijeniti u kopnenim krajevima zemlje već od sutra, dok će Dalmatinci na takvo što još morati pričekati.

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena i sunčane subote, već od sutra upadamo pod utjecaj prostrane Sredozemne ciklone koja će se približiti našim krajevima i označiti početak dugotrajnog nestabilnog vremena. Stoga, pogledajmo kakvo vrijeme očekuje Dalmaciju u sljedećim danima:

Nedjelju će obilježiti pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, češću poslijepodne i navečer. Puhat će umjereno i jako jugo koje na udare može biti i olujno, osobito na moru. Dnevne temperature zraka će se kretati između 9 i 13°C.

U ponedjeljak očekujemo pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, moguće i pljuskovima te grmljavinom. Vjetar i dalje umjeren do jak južnih smjerova. Temperatura zraka bez veće promjene.

U utorak promjenljivo do pretežno oblačno, i dalje s povremenim oborinama u obliku kiše. Temperatura se neće bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane. Vjetar umjeren južni.

Trenutno stanje na prognostičkim modelima nam kazuje kako će i od srijede do petka biti promjenljivo te nestabilno pa i dalje valja računati na čestu kišu. U četvrtak će na sjeveru Dalmacije zapuhati bura s kojom će se i temperatura zraka sniziti dok će u srednjoj i južnoj Dalmaciji i dalje prevladavati jugo.

Također, na kraju spomenimo kako će sljedećih dana, dok Dalmacija bude okupana kišom, kontinentalci istovremeno moći uživati u snijegu koji će početi padati već sutra, osobito prema kraju dana, u Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj. U navedenim područjima će ga do utorka pasti između 15 i 25 cm, u Gorskom kotaru vjerojatno i više! Stoga, svi koji početkom nadolazećeg radnog tjedna planirate na put kroz unutrašnjost zemlje svakako računajte na nepovoljne uvjete u prometu i povećajte oprez.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...