U godinu dana industrijska proizvodnja pala za 5,6 posto

Indrustrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u godinu dana pala za 5,6 posto, stoji u podacima Državnog zavoda za statistiku. U prosincu je industrijska proizvodnja u odnosu na studeni pala za 0,8 posto, dok je u usporedbi s prosincem prošle godine taj pad dosegnuo stopu od 5,6 posto.

U mjesečnoj usporedbi proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je u prosincu za 5,4 posto bila manja u odnosu na listopad dok je energija manja za 4,3 posto. Intermedijarni proizvodi su veći za 4,6 posto, trajni proizvodi za široku potrošnju za 4,5 posto, a kapitalni proizvodi veći za 2,6 posto.

U odnosu na prosinac 2011., trajni proizvodi za široku potrošnju manji su za 21,1 posto, kapitalni proizvodi za 17,1 posto i netrajni proizvodi za široku potrošnju za 10,8 posto, dok je energija veća za 4,7 posto, a intermedijarni proizvodi za 1,4 posto.

Prema područjima NKD-a 2007., desezonirana industrijska proizvodnja u prosincu u usporedbi sa studenim u prerađivačkoj industriji bilježi pad za 1,9 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,7 posto i u rudarstvu i vađenju bilježi pad za 0,2 posto.

U usporedbi s prosincem 2011., industrijska proizvodnja u prerađivačkoj industriji bilježi pad za 8,6 posto, u rudarstvu i vađenju za 8,3 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji bilježi rast za 8,3 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...