U Hrvatskoj pokrenuta humanitarna akcija za pomoć stradalima u Siriji

Hrvatski Caritas, Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Crveni križ pokreću zajedničku humanitranu akciju za pomoć stradalima u Siriji.

Pod motom jedan kruh i jedan pokrivač, podsjećaju da je i Hrvatska prije 20-ak godina pretrpjela stradanja, no uz pomoć mnogih dobročinitelja, uspjeli smo se othrvati oskudici i gladi. Više od 60.000 Sirijaca poginulo je u sukobima, a 650 tisuća ih je izbjeglo iz zemlje. Mnogo više ih je prognano iz svojih domova, a njih više od 2 milijuna svakodnevno ovise o hrani i osnovnim životnim potrepštinama koje im osiguravaju međunarodne humanitarne organizacije.

U mnogim gradovima infrastruktura je uništena; opskrba električnom energijom ograničena ili nedostatna; brojne bolnice i ambulante uništene ili oštećene; stambeni uvjeti u izbjegličkim i prognaničkim kampovima nedostojni čovjeka; djeca, žene i mladi izloženi nasilju. Stoga, pozivaju sve hrvatske građane kao i sve ljude dobre volje da pomognu potrebitima u Siriji. Svaka kuna darovana s ljubavlju iz Hrvatske pretvorit će se u kruh, pokrivač, šator, vodu i lijek! A prenijet će i jasnu poruku: Niste sami, stoji u priopćenju triju organizacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...