Cestitka_Uskrs

U naletu vlaka na auto poginule tri osobe

Tri osobe, među njima navodno jedno dijete, poginule su u strašnoj prometnoj nesreći u Kučan Marofu.

Putnički vlak na cestovno-željezničkom prijelazu naletio je na osobni automobil i nastavio ga gurati još 500 metara prije nego li se uspio zaustaviti. Riječ je o prijelazu koji je označen samo Andrijinim križem. Rampa na tom mjestu ne postoji, a na tom istom prijelazu do sada je poginulo 17 ljudi.

Automobil je u prometnoj nesreći potpuno uništen, a tri osobe koje su se nalazile u njemu nisu preživjele. Prema neslužbenim informacijama, u smrskanom automobilu nalazile su se dvije odrasle osobe i jedno dijete.

Još 2008. godine tadašnja gradska vlast osigurala je 400 tisuća kuna i pokrenula projekt izgradnje branika na preostala dva nezaštićena pružna prijelaza u Kučan Marofu i Jalkovcu. Na naše inzistiranje Hrvatske željeznice prošle su godine u listopadu raspisale natječaj za izgradnju branika i prema posljednjim informacijama realizacija projekta počet će uskoro, čim to omoguće vremenski uvjeti. U proračunu je inače osigurano još potrebnih 400 tisuća kuna za dovršetak izgradnje. Zašto od 2008. do danas nije došlo do izgradnje branika? Leži li krivnja na bivšoj gradskoj vlasti koja nije dovoljno inzistirala na tome ili Hrvatske željeznice taj projekt nisu uvrstile u svoj plan aktivnosti, ne bih sada želio špekulirati i nagađati, izjavio je za Hinu varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...