U Novu godinu Hrvatska ušla sa 358.214

Crna brojka Hrvata na burzi svakim je danom sve veća, a rasti će i dalje. U Novu godinu Hrvatska je ušla sa 358.214 nezaposlenih osoba registriranih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, dok je stvarna brojka i znatno veća. Slobodnih radnih mjesta, prema posljednjim podacima HZZ-a, ima svega 2.422.

 

Hoće li Hrvatska uskoro dosegnuti i crnu brojku od 400.000 nezaposlenih?

A bolji dani se ne naziru. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nedavno je poručio kako će nezaposlenost rasti sve do druge polovice 2013. godine. Hoće li Hrvatska uskoro dosegnuti i crnu brojku od 400.000 nezaposlenih?

 

Otkako Vlada “potiče zapošljavanje” registrirano 17 posto više nezaposlenih!

Porazne brojke pokazuju i porazan učinak Vladinih mjera poticanja zapošljavanja. Vlada ne samo da nije uspjela smanjiti nezaposlenost, već nije uspjela ni zaustaviti njen rast. U sedam mjeseci primjene Zakona o poticanju zapošljavanja broj nezaposlenih je porastao za više od 52 tisuće, odnosno za 17 posto!

Podsjetimo, Zakon o poticanju zapošljavanja stupio je na snagu 31. svibnja ove godine, a Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju zapošljavanja 8. studenog ove godine. Koliko su ti zakoni “urodili plodom” najzornije prikazuju sljedeće brojke – Hrvatski zavod za zapošljavanje je krajem svibnja registrirao 306.056 nezaposlenih, dok ih je danas na burzi oko 52 tisuće više nego tad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...