U polufinale ide Zadar!

Četvrtina finala kupa Krešimira Ćosića donijelo je susret između dva domaća kluba, Zadra i Sonik Puntamike. Utakmica je privukla brojne gledatelje, a u konačnici je susret završio u korist košarkaškog kluba Zadar, rezultatom 54:83.

Utakmicu otvara petorka Zadra Kaštropil, Allen, Travis, Delaš i Ivanov koji se ove sezone i nije naigrao i petorka Sonik Puntamike u sastavu Longin, Gligora, Petani, Dražović i Anđelić.
Prve koševe postiže Petani i to poentira za tri. Vrlo brzo Zadar prelazi u vodstvo košem Allena za 3:4, ali potom Petani još jednom šutira tricu za 6:4 i trenutak kasnije opet Petani za 9:4. Zadar gubi još jednu loptu, a Petani opet pogađa nevjerojatna tri poena za 12:4. Nakon duge pauze bez koševa Travis pogađa dva poena, ali i Dražović pogađa. Vrlo je napeto u Jazinama koje nakon dugo vremena ponovno dišu košarku. Travis šutira dva puta za dva i Zadrani dolaze na 17:12.
Redaju se propusti Borika, a koš postiže i kapetan Zadra, Ive Ivanov. Crni niz bez koša u domaćim redovima prekida Petani, a Batur dovodi Zadrane u prvo izjednačenje za 19:19.
Prva četvrtina završava u korist Sonik Puntamike rezultatom 23:21.

U drugoj četvrtini, nakon dvije i pol minute igre, prve poene postiže Marin za 25:21 prednost Puntamike. U nastavku trener Zadra, Ante Nazor, dobiva tehničku, a u dva bacanja griješi Bulić. Za ponovno izjednačenje pogađa Ivanov te je rezultat na polovini druge četvrtine 25:25. Allen pogađa za prvo vodstvo Zadra 27:28. Kako se radilo o nesportskoj pogrešci na Allenu, Zadar dobiva i napad, a Šango pogađa i Zadar vodi 27:30.
Prostran u dva napada pogađa tricu, a Zadar vodi 29:36.
Minutu i 25 sekundi prije poluvremena, Nazor u igru stavlja Nurkića, bivšeg igrača Cedevite i novo pojačanje Zadra. Bulić pogađa i rezultat je 35:38. Ivanov vraća za 35:40, a pogađa i dodatno slobodno za 35:41 što je i konačni rezultat s kojim ekipe idu na poluvrijeme.

U trećoj četvrtini prvi koš postiže Ivanov i povećava prednost na 35:43.
Petani u dva napada griješi za tri. Nazor u igru ponovno stavlja Nurkića i Prostrana umjesto Brkića i Allena.
Ivanov radi faul na Buliću, a Bulić pogađa tri slobodna za 40:45.

Ne idu igračima Puntamike slobodna bacanja. Prvo griješi Dražović, a onda i Bulić. Na tri minute do kraja treće četvrtine, Zadar dolazi na plus deset, odnosno 42:52. Batur pogađa za plus 12, a Žorž zove igrače na odmor. Petani ponovno griješi u šutu za tri, ali u napadu nakon dodaje loptu Dražoviću koji pogađa za 44:57.
Petani opet griješi za tri, a Zadar u zadnju četvrtinu kreće s rezultatom 46:61.
Četvrtu četvrtinu otvara Batur košem za 46:63, a potom pogađa i Brkić za plus 19. Puntamika je i dalje bez koša, a poentira i Kaštropil za 46:67.  Nakon tri minute zadnje četvrtine, vidljiv je umor na ekipi Puntamike koja je i dalje bez koša.
U redovima Zadra pogađa Batur, Anđelić griješi za tri, a ponovno poentira Batur za 46:71. Time out na 6:37 do kraja susreta, zove Žorž.
Kaštropil radi faul na Anđeliću, Puntamika dobiva napad i opet gubi loptu. Nakon pet minuta igre Borik postiže prvi koš, a daje ga Zagorac za 48:71.
Do kraja susretna nastavila se kalvarija Sonik Puntamike, a susret završava rezultatom 54:83.

Važno je za naglasiti da ni igrači Zadra nisu pokazali dobru igru i spremnost za “jače” ekipe u nastavku sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...