U pripremi gradnje novih stanova cijene pale na 1572 eura

Iako se to ne bi dalo zaključiti iz oglasa i velike ponude stanova na prodaju u Zadru je prema službenim podacima prosječna cijena stanova pala na je 1572 eura po metru četvornom.

Na najvećem portalu za nekretnine Crozilla.com ta je prodajna cijena iz prosinca prošle godine za 0.3 posto manja u odnosu na prethodni mjesec. Operativnim praćenjem stanja tržišta nekretnina na području Zadra cijene kvadara stanova pale su čak za tri posto u odnosu na prosinac 2011.godine.

Analizom lokalne prodaje stanova očito je kako se prodaje puno više stanova iz doba zadarskom booma stanogradnje nego li rabljenih satanova izgrađenih prije tog vremena. No, sudeći prema najnovijm odlukama o izradi urbanističkih planova nekoliko manjih i većih investitora, od kojih se neki tek upuštaju u građevinsko poduzetništvo, u Zadru se priprema gradnja nekoliko stotina novih stanova.

Odnosi se to na dvije lokacije u Diklu, jedne u Žmirićima te Barbaričinima, koje su izmjenama Prostornog plana Grada Zadra, od trgovačke postala zona mješovite namjene.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...