U subotu masovno gay ljubljenje pred katedralom!

Nakon jučerašnjeg vrhunca u sukobu Vlade i Crkve oko zdravstvenog odgoja, Crkvu je prozvalo i udruženje Zagreb Pride, i to zbog vrijeđanja i homofobije.

‘Proteklih mjesec dana Katolička crkva vodi homofobnu kampanju kakva se još nije mogla doživjeti u Hrvatskoj. Nas – lezbijke, gejeve, biseksualne i transrodne građane i građanke RH – sustavno se demonizira, spominjanje našeg postojanja naziva se ‘razaranjem čovjeka’, masovno se dijele leci u kojima se homoseksualnost proglašava protuprirodnom, Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj. Vrhunac svega su skandalozne, uvredljive i mrziteljske izjave u kojima nas se optužuje da uništavamo Hrvatsku, čime se LGBT osobe želi još više poniziti i izolirati u društvu te izložiti progonu i nasilju’, objavljeno je na stranicama Zagreb Pridea na Facebooku.

Naime, kako bi ustali protiv ‘crkvene homofobije i transfobije, protiv govora mržnje i progona LGBT građana i građanki ove zemlje’, u tom udruženju odlučili su organizirati prosvjed ove subote 12. siječnja u 15 sati ispred zagrebačke katedrale.

‘Pokažimo da hrvatski lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ice, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba. Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se pogazi naše ljudsko dostojanstvo! Pokažimo da se ne plašimo braniti naša prava! Pokažimo kako se ne plašimo napada! Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo! Dođite ljubiti bližnjeg svog pred katedralu zajedno sa Zagreb Prideom’, stoji u pozivu na prosvjed objavljenom na stranici Zagreb Pridea na Facebooku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...