U ponedjeljak najavljen atraktivan mimohod s ratnim zastavama

U Maloj vijećnici Doma županije predstavljen je program obilježavanja vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica. Župan Stipe Zrilić govorio je o značaju same akcije te istaknuo kako će program biti bogatini no ikad. U utorak, 22. siječnja planiran je i posjet predsjednika Ive Josipovića zadarskoj županiji.

– Cilj je da se ne zaboravi VRO Maslenica, dati zahvalu svima onima koji su sudjelovali i dali svoje živote. Obilježavanje je prilagođeno vikendu kako bi što više ljudi moglo sudjelovati, rekao je između ostalog župan Zrilić.

Konferenciji za novinare nazočili su predstavnici braniteljskih udruga i bivši ratni zapovjednici Joško Pulja (Otočki bataljun) i Marko Čulina (112. brigada).

Program počinje u subotu polaganjem vijenaca u Kašiću i Islamu Latinskom. Slijede sveta misa u Jasenicama u crkvi sv. Frane i memorijalni maraton Maslenica-Posadarje-Novigrad. U Posedarju će biti predstavljena spomen ploča postrojbama HRM nakon čega slijedi koncert klape Sv. Juraj i orkestra HRM-a u sportskoj dvorani OŠ Poličnik.

U nedjelju će se u Bibinjama održati malonogometni turnir. U sportskoj dvorani Mocire u Zadru planiran je turnir u streljaštvu. U ponedjeljak će biti održana sveta misa u crkvi sv. Šime.

Tijekom pet dana događanja planirani su brojni kulturno-sportski događaji u Zadru i županiji. Dosadašnja Bihaćka ulica bit će preimenovana u počast Borku Šarliji – Kesi. Osobito atraktivan bit će, kako je najavljeno, mimohod postrojbi s ratnim zastavama koji počinje u ponedjeljak u 9 sati na Barnimirovoj obali u Zadru.

Cijeli program možete pronaći na ovoj poveznici.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...