Uhitila ga splitska policija: Damir M. iz Trogira je “komandir Šamil”!

Kako su za Index potvrdili iz Službe za odnose s javnošću splitske policije uhićen je “komandir Šamil”!

“Policijski službenici utvrdili su identitet osobe koja se predstavila kao navedena osoba. Muškarac s područja Trogira uhićen je i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Uhićen je zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela javno poticanje terorizma”, kazali su nam iz policije ne želeći otkriti niti godište niti nacionalnost uhićene osobe.

 

Komandir Šamil obični je ćato! Radi u kancelariji trogirskog škvera!

Komandir Šamil je, inače, Damir M., 41-godišnji zaposlenik Brodotrogira. Radi u Kadrovskom odjelu na evidenciji zaposlenika! Šamil je zapravo obični ćato!

Index je jutros razgovarao i s Mateom Tramontanom, direktorom trogirskog škvera. “Ne znam što bih vam rekao, osim da me strašno čudi to što je Damir napravio. Taj njegov video uradak nisam pogledao, jer sam u poslu od rana jutra. Godinama radi tu kod nas, a i otac mu je radio. Nikakvih problema s njim dosad nismo imali i zaista ne znam što mu je ovo trebalo”, kaže nam Tramontana.

Prvi čovjek Brodotrogira nije nam znao kazati hoće li firma poduzimati što protiv svog kreativnog zaposlenika. Prvo će pogledati Damirov revolucionarni proglas i sačekati izvještaj policije pa onda vidjeti što će i kako će s njim…

 

Roditelji: “Ima dovoljno godina…”

Index je nakratko razgovarao i s roditeljima privedenog Damira. “To je sve jedan veliki nesporazum”, kaže majka Tomislava. Otac Boris, danas u penziji, a nekad šef zaštite na radu u Brodotrogiru, također nije bio od nekih velikih riječi.

“Damir ima dovoljno godina da može snositi posljedice za svoje postupke. Ne želim ništa izjaviti. To je sad stvar organa koji će utvrditi ima li odgovornosti”, kazao nam je Boris M.

Podsjetimo, na Youtubeu je osvanuo video u kojem muškarac, koji sebe naziva “komandir Šamil”, poziva na nove napade u Zagrebu, ali i tvrdi da je za dvije eksplozije, za koje je policija osumnjičila 53-godišnjeg Vojislava B., “zaslužan” pokret otpora i komunisti. Video je pod nazivom “Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu” objavila Domoljubna organizacija “Croatorum”.

“Drugovi i drugarice revolucionari. Odlučio sam se obratiti članovima revolucionara i onima koji prate rad grupe povodom akcija pokreta otpora noćas i prije dva dana u Zagreb. Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi u smislu obezvrjeđenja borbe pokreta otpora i prikazivanje članova pokreta otpora kao bezvrijednih krvoloka i bezumnika”, kaže “komandir Šamil” u svojoj poruci na YouTubeu.

“Nužno je izvršiti napade na javne ustanove na kojima su izvješene zastave Europske unije. To su legitimni ciljevi pokreta otpora. Treba nastaviti napade na željezničke pruge, na parazite – bankare, zlatare i pripadnike šiptarske mafije”, dodaje Šamil.

Vlast je nazvao “dijaboličnom vladajućom klasom koja nama upravlja”. Pozvao je i na akciju putem društvenih mreža.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...