Umjetnik živi umjetnost

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, održano je večeras predstavljanje nove knjige aforizama akademskog slikara Stipe Golca. Pod simpatičnim i simboličnim naslovom knjige “Ovaj ludi svijet”, zadarska je publika uživala u zabavnoj i nadahnjujućoj večeri čitanja dijelova zbirke.

Čitanju je prethodilo upoznavanje sa autorovim likom i djelom, što su na poseban, prijateljski i topao način izveli autorovi prijatelji i kolege, i to redom Fabijan Lovrić, Boris Žuža i Marija Višić Guina.

Trojac je Golca predstavio kratkim epizodama njegova privatnog i stvaralačkoga života, a poseban je humorističan pristup imala je Marija Ilišin Bujna, dugogodišnja prijateljica i kolegica Golca, koja je prepričavala anegdote koje su dvoje umjetnika proživljavali kroz 30-ogodišnje poznanstvo.

Stipe Golac (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)Autor Stipe Golac, prilikom svog kratkog govora, osvrnuo se na zahvalnost svojim prijateljima i kolegama, prisutnima te uputio nekoliko skromnih riječi o svome radu. Potom, spontano i nenadano, kazao je kako svi prisutni na poklon dobivaju novu zbirku “Ovaj ludi svijet”, čija je cijena inače iznosila ionako simboličnih 30 kuna. Iznimno dirljiva gesta oduševila je publiku koja ga je nagradila glasnim pljeskom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...