Vatrena tribina u Bibinjama: Spolni odgoj je đavolski!

U organizaciji Povjerenstva za pastoral obitelji Zadarske nadbiskupije u Zadarskoj su nadbiskupiji započela održavanja tribina pod nazivom “Spolni (pre)odgoj u škole. Informacije za roditelje. Zašto reći Ne”.

Četvrti modul o spolnom odgoju u školama je đavolski i jako opasan jer razara čovjeka. Vladin zakon je u ovom slučaju izuzetno poguban, rekao je mr. don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba, jedan od predavača na prvoj od pet tribina održanoj jučer u župnoj crkvi Velike Gospe u Bibinjama, piše Zadarski list.

Ovo je rat. Karolina Vidović Krišto, HTV-ova urednica, zbog drugačijeg mišljenja o spolnom odgoju dobila je otkaz, podsjeća predavač.

Dodaje kako program zdravstvenog odgoja niječe i zanemaruje temeljne općeljudske vrijednosti te je protivan vrijednosnom sustavu većine roditelja. Zatražio je poštovanje demokratske procedure i pravo roditelja da odlučuju o onome o čemu trebaju odlučivati – maloljetnički seks, masturbacija, pornografija, kontracepcija, rodna ideologija i pobačaj samo su neke od tema preko kojih će se pokušati preodgajati vaša djeca od trećeg razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole, govori studentski kapelan iz Zagreba.

Među nazočnima u bibinjskoj crkvi su bili Ivan Šimunić, pročelnik Županijskog upravnog odjela za društvene djelatnosti, te Ivan Poljaković, suspendirani profesor Sveučilišta u Zadru koji je uzburkao hrvatsku javnost svojim izjavama o zdravstvenom odgoju i tvrdnjom kako je homoseksualnost bolest, a na tribinu o spolnom odgoju došao je i poznati bibinjski pjevač Tomislav Bralić.

Tribine se nastavljaju danas u 17.30 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM na zadarskoj Puntamici, a u 20 sati u crkvi sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu. Vjernici sjeverozapadnog obalnog područja Zadarske nadbiskupije koja obuhvaća Ninski dekanat, pozvani su sutra 17. siječnja u župnu crkvu sv. Anselma u Ninu u 17.30 sati. Za vjernike u zaleđu nadbiskupije, Bukovice i Ravnih kotara, tribina o spolnom odgoju u župnoj crkvi Rođenja BDM u Benkovcu započinje u 20 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...