Vlasnica traži jedan euro za kuću jer je – ukleta

Oglas objavljen nedavno na francuskoj verziji eBaya postao je viralni hit nakon što su ga prenijeli francuski mediji kao kuriozitet. Naime, netko prodaje navodno ukletu kuću u Arbresleu za samo jedan euro.

Doduše, ako pogledate fotografije, kuća više izgleda napušteno i zapušteno, a ne ukleto. Ipak, samo jedan euro za 110 kvadratnih metara kuće i 350 kvadratnih metara okućnice je zbilja malo i iza toga mora stajati neka priča.

Korisnica Maud69620, koja je stavila oglas online i gotovo da poklanja kuću, doista ima svoju priču. Prema njezinom opisu ondje se pedesetih dogodilo stravično ubojstvo i kuću još uvijek opsjedaju duhovi ubijenih.

Paranormalni fenomen manifestira se kuckanjem po prozorima, neobičnim glasovima i žamorom, bizarnim zvukovima i pomicanjem predmeta. Jedino što nedostaje u ukletoj kući je duh, ili snimka duha, ili snimka lažnog duha.

No, sirotoj Maud uopće nije do šale. Zapravo, ona jasno traži one koji smatraju da je njezin oglas lažan ili da se iza njega nešto skriva, da je ni ne kontaktiraju jer oglas je namijenjen, kako piše, samo onima koji vjeruju u svijet duhova.

Što se tiče navodnog ubojstva, u oglasu stoji da su žrtve bili bračni par, tadašnji vlasnici kuće, a hladni ubojice skupina radnika koji su ondje tražili skriveno blago za koje su vjerovali da postoji. Ubojstvo nikad nije potvrđeno jer tijela nikad nisu pronađena. Vlasnici su naprosto nestali bez traga, no prema Maud njihova su tijela zakopana u nekom obližnjem polju.

Ozbiljna se debata trenutno vodi po raznim francuskim forumima i stranicama oko autentičnosti oglasa, no sigurno postoje oni koji ni u ludilu ne bi tamo uselili, čak i da im plate za to.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...