Vojko Obersnel poručio Slovencima: Možda mi nećemo u EU, ali nećete ni vi na Jadran!

Riječki gradonačelnik oštro se na svom Twitter profilu obračunao sa Slovencima i najavama koje su stigle od slovenskog ministra vanjskih poslova Erjavca da Hrvatska možda nikad neće ući u EU.

“Kažu Slovenci da možda nikad nećemo u EU. Došlo je vrijeme da im netko konačno kaže: možda mi nećemo u EU ali nećete ni vi na Jadran”, napisao je Obersnel na Twitteru.

Karl Erjavec je jučer kazao kako postoji mogućnost da Hrvatska nikad ne postane punopravna članica EU te kako bi slovenski parlament mogao sve za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora pripremiti do kraja veljače, ali sve ovisi o rješenju ključnog međudržavnog problema – pitanja Ljubljanske banke.

“Pitanje Ljubljanske banke i ratifikacija Ugovora o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju su ozbiljan problem, tu nema dileme”, izjavio je Erjavec te dodao kako, ukoliko zbog političke krize Slovenija ne ratificira pristupni ugovor do 1. srpnja, što bi se lako dogodilo, postoji mogućnost ne samo da Hrvatska ne uđe u EU u zadanom roku, već da do toga nikad ni ne dođe.

“Prekrši li se taj rok, lako bi se dogodilo da Hrvatska nikad ne postane punopravna članica EU”, poručio je Erjavec i dodao kako EU sad nije prioritet proširenje, jer ima dovoljno i vlastitih problema.

 

Nekoliko sati kasnije

Nakon što je vidio da je izazvao salve reakcija, Obersnel je ponovo “tvitao”. “Vidim da su se svi uzbudili zbog jednog twita. On se odnosi prije svega na ministra Erjavca i one koji ga podržavaju”, objasnio je.

“Naravno da su Slovenci naši prijatelji ali ne i njihov ministar vanjskih poslova kome je poruka i upućena. Znam da većina Slovenaca ne misli kao ministar Erjavec ali zašto nitko ne reagira na njegovu izjavu”, dodao je Obersnel.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...