Za mjesec dana kreće Škraping!

Za nešto više od mjesec dana kreće već svima poznati Škraping s legendarnim Velikim Zaglavom koji je nekima izazov a većini samo san. Po osmi put će stotine trekera pohrliti na otok Pašman u potrazi za skrivenim točkama, maslinicima, kamenim kućicama, vinogradima ali prije i iznad svega pogledom na Kornate s jedne i Velebit s druge strane. Početkom ožujka još uvijek zna biti svježe ali svakako toplije od unutrašnjosti Lijepe naše.

Na stranicama www.skraping.hr dostupna je prijavnica, kao i kontakti iznajmljivača smještaja koji je vrlo povoljan. Dostupna su i Pravila i propozicije Treking lige koje je Škraping član.

Organiziran je autobus iz Zagreba za one koji ne žele putovati svojim automobilom, a start i cilj su u Tkonu do kojega se dolazi trajektom. Raspored plovidbe trajekta Biograd – Tkon svi zainteresirani mogu pronaći na stranicama www.jadrolinija.hr.

Po prvi puta organizator JKU Prvenj priređuje cijeli tjedan popratnih događanja. Od predavanja zanimljivih za ljubitelje otoka do plovidbe starim jedrilicama, bit će za svakoga po nešto. Točan popis događanja također je dostupan na stranicama www.skraping.hr. Hit ovogodišnjeg Škrapinga je mogućnost prosidbe pred stotinama trekera, prije starta ili na fešti navečer.

Svi zainteresirani mogu se javiti na sljedeće kontakte: [email protected] ili [email protected].

Za one koji žele probati domaće specijalitete,pogledati rukotvorine,možda i vidjeti dio povijesti življenja na otoku organizator je predvidio sajam domaćeg stvaralaštva.

Biti će tu i neki gosti izlagači s kopna koji se svojim izlošcima uklapaju u temu sajma. Uz sve nabrojano, stotine nasmijanih lica, zabava uz rock grupu do zore, sklapanje novih poznanstava…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...