Zadar oštećen: Sporna pobjednička trica Cedevite!?

Dramatična je bila završnica utakmice 19.kola ABA lige između Zadra i Cedevite. Presudila je jedna lopta, a u izvještajima nakon utakmice epitet heroja utakmice ponio je Marko Tomas. Par dana kasnije video zapis završnice susreta baca novo svjetlo na ovu košarkašku predstavu

Zadrani su tijekom 40 minuta igre pokazali bolju igru, bili na korak do uspjeha, no pri vodstvo 72:71 Romeo Travis je pogodio samo jedno bacanje, a trener domaćina odlučio završnih 14 sekundi braniti dva koša prednosti bez prekršaja. Kaznio je to Marko Tomas koji je iz teške situacije preko Chaissona Allena zabio tricu za pobjedu svoje momčadi. Malo tko u dvorani tada je bio skoncentriran na rad Tomasovih nogu, pa i suci kojim je to bio zadatak.

Na video snimci objavljenoj na YouTube kanalu KK Zadar vidljivo je da je igrač Cedevite tom prilikom napravio korake. Bio je to prekršaj kojim je Tomas izbacio iz ravnoteže svog pratitelja, stekao prednost u odnosu na njega, a potom zahvaljujući toj prednosti zabio tricu za pobjedu. Na taj je način Cedevita ostala u krugu momčadi koje imaju realne šanse za plasman na Final Four, a Zadar ponovno gurnut u grčevitu borbu za ostanak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...