Zadranka Prenđa Trupec u radnoj grupi Svjetske zdravstvene organizacije

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) za informatičke tehnologije, Tatjana Prenđa Trupec postala je članica ad hoc radne grupe Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za razvoj Europske strategije informacijske sigurnosti u zdravstvu, priopćeno je jučer iz HZZO-a.

Prenđa Trupec, inače kći poznatog zadarskog liječnika Marka Prenđe, tako je ušla u uski tim vrhunskih svjetskih stručnjaka za eZdravstvo čija je zadaća prenijeti vlastita pozitivna iskustva u primjene informatičke tehnologije u zdravstvu na druge članice SZO, navodi HZZO. Radna grupa počinje s radom tijekom siječnja.

Prenđa Trupec također je, trenutačno kao promatrač, a od 1. srpnja kao aktivni sudionik, predstavnica Hrvatske uključena u rad “eHealth Network” grupe Europske komisije koja se bavi svim važnim pitanjima eZdravstva Europe, pa tako i prekogranične suradnje u eZdravstvu, dodaju iz HZZO-a.

Tatjana Prenđa Trupec diplomirala je 1998. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), na smjeru Računarska tehnika te završila Struni poslijediplomski studij managementa na Sveučilištu u Zagrebu, a trenutno pohađa Cotrugli Business School E-MBA. Prije dolaska u HZZO 2012. bila je konzultantica Svjetske banke na projektu reforme hrvatskog pravosuđa te konzultantica Delegacije Europske unije u Hrvatskoj za IPA projekte.

Od 2004. do 2008. godine Prenđa Trupec bila je voditeljica projekta eSPIS koji je vodila kao savjetnica državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa, a prije toga je radila kao konzultantica u Cap Gemini Ernst and Young Croatia te u SPAN-u kao voditeljica voditeljica e-business odjela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...