Zadranke dobile zagrebačkog Agrama!

U trinaestom kolu A1 ženske košarkaške lige Zadranke su očekivano pobijedile ekipu Agrama rezultatom 81:59.

Ovo je vrlo bitna pobjeda za ekipu Zadra, pogotovo nakon poraza u zadnja tri susreta protiv Omiša, Splita i prošli vikend Dubrovnika.

Na samom početku utakmice Ema Meštrović,nekad igračica Zadra, a danas Agrama lovi loptu, a iz tog napada Vukičević pogađa tricu za 3:0 vodstvo Agrama, potom Cvjetković pogađa za 3:2.

Nakon minute i pol igre Agram vodi 6:2.

Majstorović pogađa za 6:6, a osobnu pogrešku na njoj radi Beloš. Majstorović ne pogađa dodatno bacanje za vodstvo Zadra.

Za prvo vodstvo pogađa Balić, ali Vukičević šutom iz slobodnih opet izjednačava za 8:8. Razigrana Balić pogađa svoj šesti koš za vodstvo Zadra 10:8.

Na dvije minute do kraja prve četvrtine Zadar vodi 17:13.

Prva četvrtina završava rezultatom 23:13.

 

U nastavku Sesar radi faul na Vukičević koja pogađa koš, a potom i dodatno bacanje. Nakon četiri minute igre Zadar vodi 29:21.

Unatoč lošoj igri Zadranki, Agram u završnici druge četvrtine radi brojne greške i Zadar na poluvrijeme odlazi s rezultatom 39:30.

Cijelo vrijeme Zadranke bodri nekolicina navijača iz skupine Tornado i time ovaj susret poprima jednu dodatnu notu.

 

U drugom dijelu uz glasno navijanje, nakon tri minute igre Zadar dolazi na 45:34.

Tri minute prije kraja treće četvrtine Erslan pogađa za 51:39.

Na kraju treće četvrtine Zadar vodi 59:41.

 

Nakon minute igre u zadnjoj četvrtini koš za plus 20 pogađa Štrmelj.

Četiri minute prije kraja Zadranke vode 71: 55. Uz bodrenje s tribina, lagano dovode ovaj susret sigurnom i uvjerljivom pozitivnom kraju, ipak, uz brojne pogreške obaju ekipa.

Na dvije minute do kraja susreta Mazija daje šansu mlađim igračicama i u Cvjetković u petorci igraju Frakin, Baždarić, Bodrožić i Pavičić.

U konačnici je Zadar pobijedio rezultatom 81:59.

Trenerica Zadra, Marija Mazija se nakon utakmice, prošlo kolo, protiv Raguse obrušila na Balić, pojačanje Zadranki i na njenu lošu igru, ali je Balić i ovog puta dokazala kako zaista  i je pravo pojačanje sa svojih 19 koševa i čak 17 skokova.

 

ŽKK Zadar: ŽKK Agram

(23:13, 16:17, 20:11, 22:18)

 

ŽKK Zadar: Štrmelj 6, Sesar 2, Erslan M., Balić 19, Cvjetković 16, Erslan Marta, Erslan A. 22, Majstorović 6, Bodrožić 4, Baždarić 2, Frakin 4, Pavičić.

 

ŽKK Agram: Mežnarić 10, Vujić, Bilić, Vukičević 26, Belošević 2, Šarčević, Šarić 8, Šalić, Meštrović 13, Belošević I.

 

Tina Periša, trenerica Agrama

– Ova godina mi je dosta teška. Prosjek moje ekipe je 17 godina. Bez centra smo i tako je vrlo teško. Znala sam da ćemo fizički pasti u drugom poluvremenu. Vrlo mi je teško igrati jer djeca osciliraju. Čestitke ekipi Zadra. Taktički jako dobro odigrano. Izmoriti Vukičević do kraja i dobiti utakmicu.

 

Branka Vukičević, igračica Agrama

– Početak je bio egal, kasnije smo griješili u zicerima što je znak mladosti naše momčadi. Ekipi je prosjek 17, 18 godina sto se nažalost ne može nositi sa Zadrom koji je danas pokazao da je odlična ekipa.

 

Marija Mazija, trenerica Zadra

– Zadovoljna sam pobjedom, ali je ova utakmica za nas i za cure bila veliki pritisak. Mi smo znali da je tu Vukičević i Mežnarić uz ove mlađe. Imam osjećaj da su nam cure pucale pod pritiskom.

Dosta je bilo nervoznih reakcija mojih cura. Izgubio se žar za obranom. Dobro treniramo i dajemo sve od sebe. U prvom dijelu smo pokazale da igramo na sto posto. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti.

 

Antonela Bodrožić, igračica Zadra

– Mislim da je jedina pogreška mlitav početak. Kad smo krenuli, otkrili smo tko će biti pobjednik, a kad smo se odvojili, onda smo i mi mlađi dobili priliku. Drago mi je da nam je trenerica dala šansu i neka bude više ovakvih utakmica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...