Zašto je 3. siječnja dan za razvode?

Statistike također pokazuju da je 3. siječnja dan razvoda, odnosno tako ga zovu odvjetnici s obzirom na to da je to najčešće dan kada parovi ‘pucaju’.

Više od polovice razvoda pokreću žene, pokazuju statistike. Oko 68 posto razvoda pokrenuto je na inicijativu žena, a ostatak je pokrenut sporazumno, odnosno obostrano.

Statistike također pokazuju da je 3. siječanja dan razvoda, odnosno tako ga zovu odvjetnici s obzirom na to da je to najčešće dan kada parovi ‘pucaju’. Naime, nakon što su uspjeli prebroditi blagdane, nakupljeni stres se otpušta i dolazi do teških svađa i prekida pa i do kontaktiranja odvjetnika.

Andrew G. Marshall, britanski bračni terapeut i spisatelj, kaže kako razvod koji pokrene žena, muškarca uvijek jako iznenadi. ‘Činjenica je da muškarci gotovo ne vide probleme u braku. Odnosno, vide ih, ali nisu svjesni pa se iznenade kad žena kaže da odlazi’, ističe Marshall.

Dodaje kako muškarci drukčije funkcioniraju od žena: ‘Oni misle da bi im žene rekle da postoji problem. Muškarci jednostavno, kada imaju problem, nastoje ga riješiti i ne razumiju da žene drukčije gledaju na te stvari. Dakle, uvijek je ključ u komunikaciji, posebno kada se brak želi spasiti.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...