Županija za zgradu na Kolovarama traži 26 milijuna kn

Za atraktivnu zgradu Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) na Kolovarama, na čijem je mjestu prostornim planom predviđena gradnja hotela, Zadarska će županija tražiti najmanje 26 milijuna kuna. Toliko je, naime, zgradu sa zemljištem procijenio ovlašteni sudski vještak, što je gotovo 3,2 milijuna kuna više od procjene vrijednosti iste nekretnine rađene prije četiri godine. Zajedno sa zgradom i zemljištem na Kolovarama, Županija će na istom natječaju prodavati i manju zgradu sa zemljištem u vlasništvu ZJZ-a na Bilom brigu, gdje je danas “Agrooprema”, i to za 4 milijuna kuna.

Prodajom svih tih nekretnina Zadarska županija namjerava prikupiti najmanje 30 milijuna kuna koje će uložiti u opremanje nove zgrade Poliklinike. Od toga će oko 10 milijuna kuna otpasti na uređenje 4000 metara četvornih novih prostora ZJZ-a. Podsjetimo, za kompletno opremanje nove zgrade Poliklinike, vrijedne oko 150 milijuna kuna, potrebno je čak 70 milijuna kuna.

Prema riječima dr. Josipa Kraljića, pročelnika županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, sve predradnje vezane uz prodaju nekretnina ZJZ-a su obavljene. Potrebno je, dodaje, još samo obaviti manje konzultacije s predsjednikom UV ZJZ-a, što znači da bi se o prodaji nekretnina moglo odlučivati već na prvoj sjednici Županijske skupštine u ovoj godini. Zgrada na Kolovarama, ukupne površine 1695 metara četvornih, tlocrtno zauzima 339 kvadrata, ima četiri kata i podrum te zemljište od 1090 kvadrata koje nije unutar obuhvata pomorskog dobra. Zemljište ZJZ-a na Bilom brigu ima 1700 kvadrata, a objekt na njemu 233 četvorna metra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...