Gdje djeca spavaju?

Svatko ima tih svojih par kvadrata, to mjesto u kojem se osjećamo najsigurnije, svoj dio kuće/stana. Osim ako sobu niste dijelili s bratom ili sestrom : ).

Kako bi pokazao različitost djece u svijetu, fotograf James Mollison, krenuo je na put i fotografirao dijete i njegovu sobu. Razlike su očite, od bogate djece pune igračaka, preko punkera koji imaju svoj stil pa sve do onih siromašnih koji spavaju na madracu na podu.

‘Kada su me pozvali da sudjelujem u borbi za dječja prava na ovaj način, sjetio sam se svoje sobe. Koliko mi je bila važna u djetinjstvu i koliko me oblikovala u ono što sam ja danas. Od samog početka nisam htio da ovo bude projekt koji prikazuje djecu kojoj je potrebna pomoć. Puno efektnije izgleda ovakav kontrast’ – rekao je Mollison o projektu.

Izložbe su obišle cijeli svijet, a cilj je pokazati svima da ima i onih koji žive bolje/lošije, i kako je lijepo pomagati.

[nggallery id=206]

 

Ako si kreativan mladih fotograf i želiš napredovati i baviti se slikanjem, prodruži se ekipi Foto dana mladih. Ove godine je natjecanje u Zadru, a stižu mladi iz cijele Hrvatske. Detalji prijave su ovdje: www.fotodanimladih.com.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...