Afleckov “Argo” dobio nagradu Američkog udruženja režisera

Film američkog glumca i režisera Bena Afflecka pod nazivom “Argo” dobitnik je ovogodišnje nagrade Američkog udruženja režisera (Directors Guild of America DGA).

Sinoć je u Los Angelesu održana 65. dodjela nagrada Američkog filmskog udruženja. Film “Argo” je, inače, treće dugometražno ostvarenje pod režiserskom palicom Bena Aflecka, a govori o operaciji CIA-e na spašavanju šest zarobljenih američkih vojnika u Iranu.

Film “Argo”, prije nagrade DGA-a, dobio je i “Zlatni globus” za najbolji film i najbolju režiju, nagradu Udruženja američkih glumaca (SAG) za najbolji kasting, te nagradu Udruženja američkih producenata (PGA) za najbolji film.

“Znam da ova nagradi ne znači to da sam ja sada pravi režiser, ali sam siguran da moja prisutnost večeras među vama pokazuje da sam na dobrom putu”, rekao je Afleck prilikom preuzimanja nagrade sinoć u Los Angelesu. Osim što potpisuje režiju, Afleck je igrao i glavnu ulogu u ovom filmu.

Prema filmskim kritičarima, Afleckov film “Argo” je favorit za prestižnu nagradu “Oscar”, za koju je nominovan kao najbolji film. U slučaju da ovaj film dobije “Oscara”, to će biti četvrti film u historiji dodjele ove prestižne nagrade, koji nije nominovan za najboljeg režisera, a koji je dobio “Oscara” za najbolji film.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...