Ante Verunica slavio protiv Slovenca Štrucla

Jubilarno, peto izdanje borilačkog spektakla Opatija Fight Night dovelo je u subotu pod raskošne lustere Kristalne dvorane u Opatiji, ali i u domove milijardu i pol ljudi u 75 svjetskih zemalja putem snimke na kanalu Eurosport, vrhunske europske borce u K-1 i MMA borilačkim vještinama, te profesionalnom boksu.

– Ove godine pripala nam je ta čast da prvi u Hrvatskoj uđemo u Europu, putem malih ekrana, kazao je Mladen Kranjčec u ime organizatora borilačkog spektakla.

SuperKombat europske kvalifikacije donijele su zaista odlične mečeve, a već u prvoj borbi dogodilo se iznenađenje kada je Zadranin Ante Verunica potpuno deklasirao prilično poznatijeg Slovenca Roka Štrucla i zasluženo odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Osim Verunice i Štrucla u prvom službenim kvalifikacijama za SuperKombat World Grand Prix, jedno od najjačih svjetskih K-1 natjecanja, snage su odmjerili i Toma Simonič (Slovenija) protov Muamera Tufekčića (BiH), zatim Dino Belošević (Hrvatska) i Luis Morais (Portugal) te Uroš Veličevič (Slovenija) i Giannis Stoforidis (Grčka). Pobjede su ostvarili Verunica, Tufekčić, Belošević te Veličevič.

Najavljeni mečevi bili su očito pravi mamac za publiku, jer su sve ulaznice rasprodane, a slavna dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta. Dalo je to veliku prednost domaćim borcima, koji su u svoje mečeve ulazili praćeni gromoglasnim aplauzima i podrškom iz gledališta, ali brojne su i glasne navijače imali i slovenski borci.

– Vrlo sam zadovoljan da se ova prva večer održava u ovom povijesnom zdanju, kazao je predsjednik ove federacije Eduardo Irimia.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...