Badurina: “Osigurali smo plaće za Adrijine radnike!”

U Upravi “Adrije Zadar 1” d.o.o. bili su ogorčeni dijelom teksta o situaciji s predstečajnom nagodbom “Adrije” d.d., objavljenim jučer u Slobodnoj Dalmaciji.

− Nije točno da imamo problema s isplatom plaća za siječanj. Novac je osiguran i isplata će biti između 15. i 20. veljače, a s “Podravkom” je suradnja odlična − kazao nam je direktor Neven Badurina.

− Nas se ne tiče u kakvoj je situaciji Miodrag Lacić i način na koji pokušava rješavati “Adriju” d.d. Znamo samo da smo nakon preuzimanja tvrtke zatekli radnike s neisplaćenim plaćama, a nisu bili plaćeni ni računi za struju i druge komunalije. Isplatili smo radnicima tri zaostale plaće te podmirili račun HEP-u, i zbog toga nam “Adria” d.d. duguje četiri milijuna kuna, a ne znamo hoćemo li to ikada moći naplatiti − kaže Badurina.

Predsjednik sindikata Mladen Marinović dodaje da su novi vlasnici dosad isplatili sve plaće te da se sindikata ne tiču vlasničke igre. Riječ je o tome da je Miodrag Lacić u dokumentaciji za predstečajnu nagodbu za “Adriju” d.d. prikazao obvezu za tri neisplaćene plaće u iznosu od 1,7 milijuna kuna (od kolovoza do listopada prošle godine) kao obvezu koju će podmiriti ako se prihvati plan sanacije.

Međutim, radnicima su te plaće isplatili novi poslodavci, a zanimljivo je da je u Poreznoj upravi zabilježeno da su za prošlu godinu za radnike “Adrije” bile isplate za 204 radnika do listopada, a nakon toga za njih 254. Sada ih je 301, s tim da dio radnika iz “Adrije” d.d. nije preuzet. U međuvremenu je i policija podnijela kaznenu prijavu zbog protupravne odjave zaposlenika. Dakle, situacija je i nadalje složena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...