Bankari potpuno zbunjeni: Ne znamo da smo u ratu s Linićem

Nakon Linićeve poruke bankarima: ”Rat koji su počeli morat će i dovršiti”, na reakciju druge strane nije se dugo čekalo. Oglasio se Zoran Bohaček, direktor Hrvatske udruge banaka, kojem nije jasno otkud dolazi taj Linićev ‘napad’.

”Ja sam zbunjen i ne znam da uopće postoji rat. Stvarno ne znam otkud to dolazi. Banke su jasno rekle kako podržavaju inicijativu da se smanje prekoračenja minusa na tekućem računu. Već sedam godina govorimo da je to najskuplja vrsta kredita”, rekao je Zoran Bohaček.

”Jedino što smo predložili sastanak s ministrom financija da nađemo najbolji način jer za to možda nije najbolje mjesto u zakonu. Mi želimo razgovarati i o ograničavanju kamate na stambene kredite”, dodao je direktor Hrvatske udruge banaka.

Smatra da samo ograničenje od 5 posto nije dobro jer postoje i niže stope (4,5 %), ali i više kamatne stope na stambene kredite, piše RTL.

”Prosječna kamata na stambene kredite u Hrvatskoj je 5,4 posto. Sve iznad 8 posto bi trebalo biti zabranjeno, i to se može dogovoriti”, izjavio je Bohaček koji je dodao kako HUB želi da se napravi Zakon o kamatama i da se do rješenja dođe dogovorom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...