Berlusconiju prekinuto suđenje za seks s maloljetnicom, nastavlja se nakon što završe izbori

Suđenje bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju je obustavljeno, a nastavit će se krajem ovog mjeseca kada završe parlamentarni izbori u toj zemlji. Naime, tako su odlučili talijanski suci, dodajući kako je sljedeće ročište zakazano za 4. ožujka, što će biti tjedan dana od zatvaranja birališta u Italiji.

 “Berlusconijeva politička kampanja za parlamentarne izbore predstavlja legitimnu prepreku za njegovo sudjelovanje u sudskom procesu”, tvrdili su Berlusconijevi odvjetnici, što je na koncu sud i uvažio. Sudska odluka odnosi se na suđenje Berlusconiju u kojem je optužen za plaćanje seksualnog odnosa s marokanskom egzotičnom plesačicom dok je bila maloljetna. Svi drugi sudski procesi protiv bivšeg talijanskog premijera od porezne prijave pa do drugih procesa odgođeni su već ranije za ožujak.
Prema anketama Berlusconijeva okupljena desnica značajno je smanjila razliku od vodeće ljevice. Prema najnovijim istraživanjima ljevica bi mogla imati 33,6 posto glasova, a desnica 28,5 posto glasova.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...