Cibona sa stotkom odjurila do finala, zagrebački klubovi za Krešin trofej

Košarkaši Cibone izborili su finale Kupa Krešimira Ćosića, u kojem će se u četvrtak navečer sresti s gradskim suparnikom Cedevitom. U polufinalnom ogledu na Final Fouru na njihovom terenu, u Domu Dražena Petrovića, Cibosi su pokazali previše za Zadar, sasvim prelomivši utakmicu u trećoj četvrtini, u kojoj je briljirao Andrija Žižić. Prije toga, Vukove je u završnici prvog poluvremena povukao američki razigravač Jerel Blassingame, piše Sportnet.

Nakon što su se prošle sezone sreli u finalu prvenstva, Cibona i Cedevita će se međusobno sudariti u borbi za drugi od dva glavna domaća trofeja, u četvrtak u 20 sati u finalu Kupa Krešimira Ćosića. Cedevita je u prvom polufinalu nadjačala Split, a sličan rasplet imala je i druga polufinalna utakmica. Točnije, Cibona je bila još uvjerljivija od suparnika u finalu, nadjačavši Zadar s vrlo visokih 100:67.

Cibonu je s 22 poena vodio Andrija Žižić, dok se s dva poena manje pridružio Jerel Blassingame, koji je imao i osam asistencija. Dario Šarić ubilježio je osam poena, devet skokova, pet osvojenih lopti i tri asistencije, a Sandro Nicević je u svojem povratničkom nastupu među Cibosima dobio dosta minuta krajem treće i u posljednoj četvrtini, ubilježivši 10 poena. Zadrani su bili bez dvoznamenkastog strijelca. Najviše je zabio Ante Delaš, koji je završio s devet poena.

Vukovi će u četvrtak tražiti svoj sedmi, a Cedevitaši drugi trofej u ovom natjecanju, nakon onoga iz prošle sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...