“Delegacije od desetak ljudi išle su u Japan i Pariz, a za studente se nema!”

Predstavnici GO SDP-a Biograd Ivan Birkić, Ivan Kučina i Damir Šangulin održali su u zadarskim prostorijama svoje stranke konferenciju za novinare na kojoj su izlagali na temu “Savjet mladih, zapošljavanje i trošenje proračunskih sredstava”.

Ivan Birkić, predsjednik Foruma mladih biogradskog SDP-a istaknuo je kako je vladajuća garnitura u Biogradu u Savjet mladih postavila sve podobne članove, njih 7, iako je prvotno bilo govora da će se raspisati natječaj za samo jednog člana. Upitao je: “Zašto nakon rebalansa proračuna nije isplaćeno 320 tisuća studentskih stipendija i gdje je taj novac?”. Također je ukazao na rasipanje proračunskih sredstava rekavši da su troškovi reprezentacije, intelektualnih usluga i službenih putovanja uvećani za čak 60 posto.

– Naknada članova predstavnika izvršnih tijela povećana je 25 posto, s 400 na 500 tisuća kuna, dok je na intelektualne usluge potrošeno 28 posto više sredstava. Troškovi putovanja iznose 350 tisuća kuna. Putovalo se u Pariz, Japan, Italiju, Sloveniju, i to delegacije od desetak ljudi. Ti novci otišli su u nepovrat, a za studente novaca nema, požalio se Birkić. Pozvao je mlade u Biogradu “koji misle drukčije” da se obrate Savjetu mladih SDP-a.

 Damir Šangulin, predsjednik GO SDP Biograd, komentirao je današnju presicu kao blagu te dodao kako će na skorašnjoj konferenciji za novinare u Biogradu “zaoštriti retoriku, jer ipak se bliže izbori”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...