Facebook napadnut

Facebook je izvjestio javnost da je prošlog mjeseca bio pod sofisticiranim napadom, za koji se za sada ne zna tko je odgovoran. Nema pokazatelja da su osobe koje su omogućile napad došle do privatnih podataka korisnika.

Do napada je došlo kad je više Facebookovih zaposlenika posjetilo sigurnosno kompromitiran mobilni sajt jednog developera, preko kojeg se onda na računala Facebookovih zaposlenika instalirao zloćudni softver. Kad su otkrili da se to dogodilo, ažurirali su i očistili računala, prijavili slučaj policiji te i krenuli u istragu.

Došli su do zaključka da je infekciju omogućio sigurnosni propust u Javinom sandboxu, što su prijavili Oracleu. Facebook vjeruje da oni nisu jedini sajt koji je napadnut na ovaj način.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...