HDZ izbacuje Jadranku Kosor iz stranke? “Ako želi biti nezavisna zastupnica to ćemo joj i omogućiti!”

Intervju Jadranke Kosor tjedniku Globus u kojem tvrdi da “ne želi šutjeti” te da joj u stranci brane da slobodno govori, bit će povod za njeno izbacivanje iz HDZ-a, doznajemo iz redova najveće oporbene stranke.

Medijski istupi bivše predsjednice HDZ-a, bit će tema skore sjednice HDZ-ovog Suda časti na kojem će, navodno, biti donesena odluka o njenom brisanju iz stranačkog članstva.

“Predsjednik osječkog HDZ-a poručio mi je da prestanem govoriti, optužujući me da sa SDP-om rušim HDZ. Izvjesni Đonlić kazao je da sam zec iz SDP-ova šešira, a onda je paljbu osula i Dubravka Šuica, koja je već sa zecom pokušala disciplinirati Prgometa”, izjavila je Jadranka Kosor tjedniku Globus. Optužila je aktualno vodstvo stranke da slijedi politiku krajnje desnice, a aludirala je i na aktualnog predsjednika stranke Tomislava Karamarka tvrdeći da je proces detuđmanizacije započeo Stipe Mesić kojem je on bio prvi suradnik.

“Gospođi Kosor nitko ne zabranjuje da govori. Od dana kada je izgubila izbore do danas, gospođa Kosor neprestano govori i javno istupa. Ne sjećamo se da je toliko javnih istupa imala u vrijeme premijera Sanadera ili predsjednika Tuđmana, niti da su članovi HDZ-a slobodno istupali u vrijeme dok je ona vodila stranku. Njena samopromocija ne bila problem kada bi se o svojim istupima konzultirala s tijelima stranke, ali ona to iz nekih razloga ne čini i time nanosi štetu stranci. Ako želi biti nezavisna zastupnica, postoji samo jedan način da to postane”, tvrde u HDZ-u gdje će uskoro započeti konzultacije o njenom mogućem brisanju iz redova stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...