Hrvatska hrana uskoro na ruskom tržištu

Tržištu Ruske Federacije uskoro će svoje proizvode ponuditi pet hrvatskih prehrambenih tvrtki, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede. Uprava veterinarstva dobila je, naime, dopis ruske Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor kojim je potvrđeno kako je hrvatskim tvrtkama stiglo odobrenje za izvoz svojih mesnih i mliječnih proizvoda na tržište Carinske Unije.

Na rusko tržište svoje će proizvode uskoro plasirati PIK Vrbovec, varaždinske Vindija i Koka, Belje te čakovečka Perutnina Ptuj – Pipo.

Iz Ministarstva poljoprivrede je istaknuto kako je ‘uspješno i u relativno kratkom roku završena službena procedura ispunjavanja vrlo zahtjevnih propisanih uvjeta Ruske Federacije i Carinske Unije’. Značajnu ulogu odigralo je i Veleposlanstvo RH u Moskvi, pa je hrvatskim tvrtkama omogućeno da izađu na iznimno veliko tržište.

‘Uspjeh nije mali, ako se uzme u obzir da zemlje članice EU, čije tvrtke žele izvoziti na ovo veliko i atraktivno tržište, prolaze znatno dugotrajniji put ispunjavanja uvjeta’, poručeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Istaknuto je i kako se radi o uspješnim hrvatskim tvrtkama koje su, osim što u potpunosti udovoljavaju zahtjevnim kriterijima hrvatskog odnosno EU zakonodavstva, zadovoljile i vrlo stroge izvozne kriterije Carinske Unije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...