Hrvatska se probudila u debelom minusu, u Otočcu jutros -16: Sutra više od 20 centimetara novog snijega!

Hrvatska se jutros probudila u debelom minusu. U Otočcu je jutros u 7 sati izmjereno -16 stupnjeva Celzijevih, u Gospiću te na području Crnog Luga i Nacionalnog parka Risnjak -15, u Čakovcu -13, a puno toplije nije bilo ni u Delnicama, Bednji, Plitvičkim jezerima, Udbini -11. Zagreb, Karlovac i Zavižan su se probudili na -10 stupnjeva Celzijevih.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, prijepodne će biti djelomice ili pretežno sunčano, u kopnenom području ujutro mjestimice s maglom. Sredinom dana i poslijepodne sa zapada stiže naoblačenje, na Jadranu s kišom, a potkraj dana u Gorskom kotaru i Lici snijegom. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu prijepodne umjereno do jako, poslijepodne većinom jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih.

 

Sutra više od 20 centimetara novog snijega!

Sutra će biti pretežno oblačno, na Jadranu s kišom, mjestimice obilnijom uz grmljavinu, a u većini kopnenih krajeva snijegom, samo u istočnoj Slavoniji kišom. Očekuje se novi snježni pokrivač u zapadnoj unutrašnjosti uglavnom veći od 20 centimetara. Vjetar slab, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, na srednjem jugo u okretanju na jugozapadnjak, najavili su iz DHMZ.

 

Do četvrtka opet pola metra snijega, mjestimice i više!

Od utorka do četvrtka u kopnenom području će biti pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, u Slavoniji snijegom i kišom. Kako navode iz DHMZ, obilniji snijeg očekuje se u Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnim krajevima, mjestimice i više od 50 centimetara novog snježnog pokrivača. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno s kišom, obilnijom mjestimice uz grmljavinu u Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu je ponegdje moguć i snijeg nošen burom. Vjetar u unutrašnjosti u utorak slab, a u srijedu i četvrtak umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, a na srednjem će u utorak jako jugo okrenuti na umjerena jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene.

“Od utorka do četvrtka snijeg bi trebao padati svaki dan i vjerojatno će se snježni pokrivač povećavati iz dana i dan desetak centimetara, možda i više. Znači da bi opet tamo negdje potkraj četvrtka moglo bi snijega i blizu pola metra”, kazala je Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Na Zavižanu 230 centimetara snijega

Najviše snijega trenutno ima na Zavižanu, čak 230 centimetara. Na području Begovog Razdolja je jutros u 7 sati izmjereno 116 centimetara snijega, na Sljemenu 57, na Plitvičkim jezerima 52, na području Parg-Čabar i Slunju 45, u Ogulinu 36, na području Crni Lug-Risnjak 33, a u Delnicama 32.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...