I drugi dan Karnevalića 057 prošao u veselju najmlađih

Najmlađe maškare još jednom su razveselile mnogobrojne prolaznike kada su jučer ujutro, drugog dana Karnevalića 057, prodefilirali gradom. Petstotinjak mališana krenulo je s Obale kneza Branimira, preko zadarskog mosta do Narodnog trga.

I dok je prvog dana kiša organizatorima poremetila planove, jučer je sve prošlo u najboljem redu. Drugog dana Karnevalića moglo se vidjeti uistinu svakakvih maškara – od slova abecede, Bundaša, Hlapića i Gite, do slikara, žarulja-ideja, ali i višnji maraški, pristiglih ravno s Višnjika, piše Zadarski list.

Imamo puno stabala višnjica, tu su tete beračice i tete domaćice koje peku štrudle i prave kompote. U izradi kostima sudjelovao je cijeli vrtić, i djeca i tete, no kako nas je bilo puno, uspjeli smo sve napraviti u jedan dan, kazala je odgojiteljica Dječjeg vrtića Višnjik Ivana Tičić.

U pravu organizaciju izradi maski i predstavljanja na ovogodišnjem karnevaliću Radija 057 dali su se i polaznici dječjeg vrtića Jadran, zajedno sa svojim tetama, ali i roditeljima od kojih su neki sudjelovali i u samoj povorci.

Od početka pedagoške godine sudjelujemo s djecom u projektu ‘Istraživanje zvona’, pa smo tako istraživali zvonike, zvonare, kako se prije zvonilo, a kako se sada zvoni. I onda je bilo logično da sličnu tematiku odaberemo i za karneval. Razmišljali smo hoćemo li biti zvončari, zvona ili zvonici grada, a kako je prva maska djeci bila najzanimljivija, odlučili smo se za nju. Napravili smo cijeli projekt, počevši od održavanja radionice u sklopu koje smo maske izrađivali tijekom dva mjeseca, a u svemu tome pomogli su nam i roditelji koji su sudjelovali u radionicama, pojasnila je odgojiteljica Maja Dešpoja, dodajući kako u sve što rade nastoje uvrstiti i ekološki aspekt pa su tako i zvona na maskama dječjih zvončara izrađena od iskorištenih limenki.

Na čelu povorke tog jutra bila su inače djeca DV Galeb obučena u zečiće:

Duge uši, kratkog repa, mrkva nam je jako lijepa, poručili su zečići nakon kojih je uslijedila Abeceda s Bilog briga. S Bokanjca na Poluotok pristigli su pak patuljci, a o pet legendi, pričala su djeca iz vrtića Pčelica. Najmnogobrojnija grupa sa više od stotinu djece iz DV Grigor Vitez okupirala je Narodni trg, ali i Arsenal sa svojim mnogobrojnim Hlapićima, Gitama i Bundašima. Svoj nastup imalo je i četrdesetak slikara s Voštarnice, a posebno kreativna bila su djeca s Vruljice koja su zasjala sa svojim upaljenim žaruljicama. Male vještice i čarobnjaci pristigli su iz Dječjeg vrtića More, dok su iz DV Petar Pan pristigli mali Romi. Kao i svake godine, pa tako i ove, Puntamiški tići pod vodstvom svoje tete brune i ovom prigodom su uveličali program svojim nastupom, ali i gusarskim maskama, a svoj doprinos dala je i Loptica i to s maskama s kraljevskog dvora.

 

Fotogaleriju možete pogledati na portalu Zadarskog lista na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...