Irena Dragić nova predstojnica zadarskog HZZ-a

Četverogodišnji mandat za predstojnika Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zadru dobila je Irena Dragić, profesorica hrvatskog jezika i SDP-ova gradska vijećnica.

Dragić je, kako neslužbeno doznajemo, izabrana između četvero kandidata među kojima je bio i donedavni predstojnik Željko Marić.

Oko ovog imenovanja koje još uvijek nije dobilo svoj službeni epilog, prošli su se tjedan, kad se dalo naslutiti da će nova predstojnica biti upravo Dragić, pokrenule priče da je riječ o političkom kadroviranju. Dragić je to tada oštro demantirala, kazavši kako smatra da ne vidi ništa sporno u njezinu prijavljivanju na jedan takav javni natječaj. Također, kazala je i kako se javila jer ima sve uvjete koji su u natječaju navedeni, piše Zadarski list.

– Naravno da se nadam kako ću biti izabrana. Vjerujem da i svi ostali koji su se prijavili na natječaj očekuju isto to jer u čemu bi u protivnom bio smisao kandidature – rekla je Dragić nakon što su se gradom proširile špekulacije kako je fotelja prvog čovjeka u zadarskom HZZ-u rezervirana upravo za nju.

Podsjetimo, prema pravilniku HZZ-a za predstojnika/icu područnog ureda može biti imenovana osoba koja ima završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenog smjera. Aktualnim natječajem tražilo se i pet godina radnog iskustva na poslovima u struci, znanje engleskog jezika te aktivno znanje rada na osobnom računalu – MS Office.

Na natječaj su se mogle javiti osobe oba spola, a tražile su se dobre organizacijske sposobnosti, komunikacijske vještine, sposobnost suradničkog vođenja i timskog rada kao i spremnost na učenje i unapređenje profesionalnih kompetencija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...