Islamisti prijetili ubojstvom Angele Merkel

Njemački radikalni islamist prošloga je ljeta na snimci objavljenoj na internetu zaprijetio napasti Berlin i ubiti kancelarku Angelu Merkel, izvijestio je list Die Welt u subotu.

Glasnogovornik njemačke obavještajne službe, Ureda za zaštitu ustava, potvrdio je da su njeni agenti vidjeli tu snimku. ‘To je bojni poklič islamista. Poznat je službama sigurnosti i procjenjuje ga se’, rekao je glasnogovornik.

Die Welt je izvijestio da se na internetu pojavila trominutna video snimka na kojoj je njemački islamist koji se predstavlja kao Abu Azzam, a za kojega se vjeruje da je radikalni salafist koji je prošle godine doselio iz Egipta.

‘Sjećajući se arapskog proljeća čekamo europsko ljeto’, rekao je Abu Azzam na snimci, izvijestio je list. ‘Osama, čekaj nas… Mi želimo vidjeti Obamu i Merkel mrtve’, rekao je, kako je prenio list, i dodao da će zgrada njemačkog parlamenta biti cilj napada poput onih na Svjetski trgovački centar u New Yorku 2001.

Njemačke su vlasti pojačale nadzor nad grupama salafista koji zagovaraju radikalni islam. U Njemačkoj živi oko 4000 salafista što je tek mali dio od oko četiri milijuna muslimana u toj zemlji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...