Izraelski vatrogasci posjetili Zadar

Vatrogasni zapovjednik grada Galila, Yair Elkaya, te glasnogovornik izraelske Službe za vatrogastvo i spašavanje Yoram Levy, zajedno s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, te ravnateljem DUZS-a Jadranom Perinićem, posjetili su zadarsku javnu vatrogasnu postrojbu.

Domaćin, zapovjednik JVP Zadar, Željko Šoša, zaželio je izraelskim kolegama dobrodošlicu te ih upoznao s poviješću vatrogastva u Zadru, kao i današnjim stanjem u vatrogastvu, kako u Zadru, tako i Zadarskoj županiji.

U JVP Zadar zaposleno je111 osoba, od kojih 102vatrogasca. Godišnje naša postrojba odradi oko 1000 intervencija. Konstantno ulažemo u tehnik, opremu, te usavršavanje ljudi, pa smo tako formirali tim ronioca, tim za spašavanje s visina i dubina, a od ove godine imamo i potražnog psa. Također imamo i dva vatrogasna broda, jedan u vlasnišrvu VZ Grada Zadra, te drugi u vlasništvu VZ Zadarske žuapnije, istaknuo je Šoša, naglasivši kako vatrogasci JVP Zadar osim intervencija na području grada izlaze i na požare diljem Zadarske županije.

U našoj se zgradi nalazi vatrogasno-operativni centrar (VOC 193) u koji se zaprimaju dojave o svim intervencijama u Zadarskoj županiji, te na ovome području djelujemo kao jedinstvena vatrogasna postrojba, naglasio je.

Elkaya je kazao kako se područje Galila prostire na 2000 km četvornih, također imaju oko 100 uposlenih vatrogasaca, a godišnje odrade čak 3000 intervencija.

Naše je područje zemljopisno vrlo raznoliko. Ima šuma, planina, rijeka, te kao i vi odrađujemo veliki dio poslova u sustavu zaštite i spašavanja, kazao je Elkaya.

Nakon razmjene iskustava iraelski kolege obišli su zadarski vatrogasni dom, nakon čega su se s glavnim vatrogasnim zapovjednikom uputili u VOS Divulje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...