Jeli došao kraj Allenu u Zadru?

Košarkaši Zadra poraženi su pred svojom publikom od Širokog 81-76 u susretu 20. kola regionalne ABA lige.

Gosti su bolje otvorili susret i od samog početka imali vodstvo, koje su Zadrani odličnom igrom u trećoj četvrtini, uspjeli okrenuti u svoju korist. No, uslijedila je završnica s puno pogrešaka domaćina što je Široki iskoristio te na kraju upisao i drugu ovosezonsku pobjedu nad Zadrom.

Ovim trijumfom momčad Širokog uvelike je riješila svoje brige oko ostanka u ligi, dok Zadranima slijedi velika borba kako bi u posljednjih šest kola izbjegli posljednje mjesto i direktno ispadanje iz natjecanja.

U emotivnom izlaganju nakon susreta, trener Ante Nazor kazao je kako nema što zamjeriti svojim igračima, no istaknuo je kako je teško boriti se i protiv suparnika i protiv određenih vanjskih utjecaja.

“Ljudi moji, znate košarkaške elemente, u posljednjoj utakmici primili smo tricu, a bili su koraci. Sada pogledajte kako je Vragović izašao u aut i onda iz tog napada postigao tricu. Ne znam jesam ja lud ili netko drugi, a da ne govorim o drugim kriterijima, prekršajima, dozvoljavanjem grube igre. Smatram da gostujemo kod kuće”, iskreno je poručio Nazor.

Na pitanje zašto je Chaisson Allen odbio ući u igru u posljednje dvije minute, strateg Zadra rekao je kako mu je Amerikanac kazao da nije spreman. Nameće se zaključak kako je tim potezom Allen zaključio epizodu u zadarskom dresu, a na konkretno pitanje jesu li njegovi dani u Zadru odbrojani, Nazor je kratko odgovorio.

“Vidjet ćemo, moramo analizirati sve. Nećemo raditi ništa vruće glave”, poručio je Nazor.

Strateg gostiju, Damir Vujanović smatra kako su njegovi igrači zaslužili dva osvojena boda.

“Momci su odigrali 35 minuta odlično, poštovali ono što smo se dogovorili prije utakmice. Mislim da smo zasluženo pobijedili, ovo nam je vrlo važna pobjeda jer je naš jedini cilj ove godine ostanak u ABA ligi kako bi mogli i sljedeće godine u našoj dvorani gledati ovakve protivnike kao što su Zadar, Cibona, Cedevita i tako dalje”, rekao je Vujanović.

Najbolji u redovima Zadra bili su Franko Kaštropil s 19 i Goran Vrbanc sa 17 koševa, dok je goste do pobjede vukao Marko Šutalo s 22 ubačaja. Kod gostiju se istaknuo i Karlo Vragović koji je za 18 minuta na parketu ubacio 17 poena sa samo dva promašaja iz igre.

Zadar je ovim porazom pao na 12. mjesto tablice s učinkom od 7 pobjeda i 13 poraza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...