Jeste li osuđeni na nesretne ljubavi?

‘Možete pokušati učiniti sve što je ispravno, ali ponekad dugoročni odnosi i brakovi jednostavno ne funkcioniraju’, tvrdi poznata kolumnistica i spisateljica Tracy E. Clifford.

Mnogi ljudi koji nemaju sreće u ljubavi krive za takvo stanje roditelje, djetinjstvo, loša iskustva te još mnogo toga. Činjenica je da sve to uistinu utječe na čovjeka i njegove ljubavne odabire, ali nipošto ga ne mora odrediti u potpunosti.

Upravo tom tematikom pozabavila se kolumnistica Huffington Posta Tracy E. Clifford, koja je za potrebe svoje knjige zajedno s majkom provela jedno zanimljivo istraživanje. U istraživanju je sudjelovalo više od 200 žena koje su odrastale u razvedenim obiteljima. Sve one su zbog toga, ali i nekih drugih razloga, imale narušeno samopoštovanje.

Kako je pokazalo istraživanje, sve te žene kao djeca pretrpjele su velik stres zbog razvoda roditelja. No neke od njih kategorički su odlučile u određenom trenutku života da će u ljubavi biti sretne te da više neće patiti. One su razvile čitave strategije kojima je svrha bila osigurati im sretniji ljubavni život. Unatoč naporima i trudu, rezultati se nekad ne dogode.

‘Možete pokušati učiniti sve što je ispravno, ali ponekad dugoročni odnosi i brakovi jednostavno ne funkcioniraju. Nekada je to i stvar sreće, dakle ne možete utjecati na sve. Ono što je sigurno jest to da sigurno nećete moći privući kvalitetnog partnera ako ste u nezdravom emotivnom stanju’, piše Tracy E. Clifford.

Njezino istraživanje, ali i zaključci brojnih stručnjaka, pokazuju da žena može biti sretna u ljubavi samo ako je pronašla način da bude sretna sama sa sobom još prije nego što je započela novu ljubavnu vezu. Dakle upoznavanje i prihvaćanje sebe korak je koji se ne može preskočiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...