Karamarko: “HDZ se ponovno budi!”

Izaslanici izborne konvencije Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a “Doktor Franjo Tuđman” biraju u Zagrebu novo vodstvo.

Nakon tri mandata, u političku mirovinu odlazi dosadašnji predsjednik Đuro Perica. Kandidati za novog predsjednika Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a su Ivica Jurjević i Milan Kovač.

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko istaknuo je kako se stranka ponovno budi i da se u HDZ vraća duh devedesetih godinada. Poručio je da oni nisu drugi HDZ, nego HDZ iz kojeg su istjerali lopovluk i korupciju, a vraćaju iskreno domoljublje i poštenje. U svom se govoru osvrnuo i na gubitak proteklih parlamentarnih izbora te je kazao da se osim toga dogodio i sramni proces unutar same stranke – proces ‘detuđmanizacije’ od 2003. godine te ocijenio kako je to dekroatiziranje hrvatskog društva.

Predsjednik HDZ-a rekao je da vlast lijeve koalicije dezintegrira državu, pogotovo na svjetonazorskom planu i pri tome podsjetio na ukidanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad obilježavanjem bleiburške tragedije te na ukidanje ureda za obilježavanje, otkrivanje i održavanje masovnih grobnica. Pogledajte njihov ideološki napad na Crkvu. Nije to samo napad na Crkvu kroz 4. modul zdravstvenog odgoja, nego i napad na našu djecu, rekao je Karamarko obraćajući se nazočnima.

Pozvavši utemeljitelje HDZ-a da se ponovno što aktivnije uključe u rad stranke, Karamarko je rekao da su ono savjest HDZ-a, iskreni i pravi domoljubi.

Dugogodišnji predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ “Dr. Franjo Tuđman” Đuro Perica zahvalio je svim članovima Kluba rekavši da je ovo njegov posljednji politički govor i da odlazi u političku mirovinu, a nazočni su ga pozdravili dugotrajnim pljeskom.

Na konvenciji su nazočni i zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet, glavni tajnik stranke Miljan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, članica Predsjedništva stranke Dubravka Šuica i drugi stranački dužnosnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...