Karamarko vodi stranku kao da je sekta

Jedan se saborski zastupnik HDZ-a, zahtijevajući anonimnost, požalio Jutarnjem listu kako ‘nije tajna kako funkcioniraju stvari u stranci – počevši od zaokreta stranke udesno do načina donošenja odluka i komunikacije s članstvom’. ‘Ne može ključne odluke donositi samo troje ljudi niti se stranka može voditi kao sekta’, upozorava neimenovani zastupnik.

Navodno su ‘kapi koje su prelile čašu’ posljednji rezultati anketa po kojima HDZ ima potporu samo 19 posto birača, a stranački predsjednik Tomislav Karamarko najnegativnije je ocijenjeni političar.

‘Zabrinuti smo za sudbinu HDZ-a. Kad smo izgubili parlamentarne izbore imali smo 23,5 posto i očekivali smo da će se promjenom vodstva situacija popraviti, ali nije. Stranka nikada nije lošije stajala’, upozorava jedan HDZ-ov saborski zastupnik, navodeći kako velikih sukoba nema, ali postoje zahtjevi da se nešto mora poduzeti.

Isti izvor Jutarnjem listu je rekao kako je mnogima u HDZ-u ‘prilično jasno da put kojim HDZ ide nije dobar’, no odlučili su se ne poduzimati nikakve konkretne poteze već čekati lokalne izbore, pa će u ovisnosti o rezultatima reagirati.

Po njima, rješenje su novi unutarstranački izbori, no još uvijek nemaju novog lidera.

HDZ-ovci se žale i kako se stranka ‘bavi marginalnim temama, ponavljaju se floskule, a još nije ponuđen konkretan gospodarski program, niti imaju kandidata za Zagreb’. Posebno im smeta što na web-stranici pod naslovom ‘Povijest HDZ-a’ kako se ta povijest prekida 1999. godine, smrću prvog predsjednika Franje Tuđmana, a nastavlja dolaskom Karamarka na čelo stranke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...