Kina ispred SAD-a po “pametnim” uređajima

Očekuje se kako će Kina završiti ovaj mjesec sa 246 milijuna aktivnih “pametnih” mobilnih telefona i tableta temeljenih na Androidu i iOS-u, dok će ih u SAD-u biti oko 230 milijuna, tvrdi se u rezultatima istraživanja tržišta tvrtke Flurry.

Za usporedbu, krajem siječnja je u SAD-u bilo 222 milijuna “pametnih” uređaja, dok ih je u Kini bilo 221 milijun, tvrde u Flurryu.

Svoje podatke Flurry temelji na praćenju 2,4 milijarde sesija aplikacija svakog dana, te ističu kako je teško za očekivati da će netko u skorije vrijeme prestići Kinu na ovom području. Jedina zemlja koja ima nekakve šanse je Indija sa svojih 1,2 milijardi stanovnika, naspram 1,3 milijardi Kineza. No usprkos velikom broju stanovnika, Indija je u siječnju imala samo 19 milijuna “pametnih” uređaja, čime je bila izjednačena s Brazilom i Rusijom na devetom mjestu.

Daleko iza SAD-a i Kine na trećem mjestu je bila Velika Britanija sa 43 milijuna “pametnih” uređaja, a među vodećom petorkom slijede Južna Koreja (30 milijuna) i Japan (29 milijuna).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...