KK Zadar će pokrenuti postupak predstečajne nagodbe

Športsko dioničko društvo Košarkaški klub Zadar uskoro će pokrenuti postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti.

To je postupak kojim dužnik uspostavlja likvidnost, a vjerovnici pregovaraju o najboljem načinu naplate svojih potraživanja, pojasnio je Marino Čačić, direktor.

U klubu čekaju rješenje FINA-e o pokretanju postupka, nakon čega počinje teći zakonski rok od 120 dana za postizanje nagodbe. Dvije su opcije. Ili nagodba s vjerovnicima ili stečaj.

Vjerujem u prvi scenarij. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da i ovaj proces uspješno završimo i tako nastavimo financijsku konsolidaciju kluba, ističe direktor.

Ova vijest zapravo i nije iznenađenje, s obzirom na to da je Čačić u nedavnom razgovoru za naš list kazao kako stečaj još nije izbjegnut, jer je dug kluba izrazito velik, a procjenjuje se na 20-ak milijuna kuna. To je, dakako, mnogo više od 12 milijuna, o kojima se govorilo nakon završetka procesa preoblikovanja pa je postupak predstečajne nagodbe nužan sljedeći korak. U klubu ističu kako ovaj proces neće utjecati na financiranje momčadi i radne zajednice ove sezone, te kako će u tom dijelu sve funkcionirati kako je planirano. Čelne ljude kluba, dakle, očekuje težak posao pregovaranja s vjerovnicima, u kojemu će morati biti brzi i efikasni, kako ne bi došlo do najgoreg scenarija.

Da bi izbjegli stečaj morat će se nagoditi s barem 75 posto vjerovnika, koji bi svoja potraživanja trebali reprogramirali, nakon čega ostali po zakonu moraju pristati na nagodbu. Ono što je sigurno je da bi u slučaju stečaja svi bili na gubitku, što je dodatan razlog zbog kojega u klubu vjeruju da će se u zadanom zakonskom roku uspjeti nagoditi. O točnom datumu početka postupka predstečajne nagodbe i daljnjim koracima bit će riječi na skorašnjoj konferenciji za novinare.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...