Cestitka_Uskrs

Kome treba normalna kreditna ili debitna kad je tu ‘fejsova’ kartica!

Vaša i naša najdraža društvena mreža Facebook najavila je The Facebook Card – novu komponentu Facebook ‘Gift’ platforme. Radi se o kartici kao bonu, iako nemojte misliti da je možete trošiti na Facebooku. Facebookovu karticu korisnici će moći trošiti u trgovinama Sephore, Targeta i još dva Facebookova inicijalna partnera u SAD-u.

Ono što nove Facebook bonove čini drugačijim od starih jest da možete nekome darovati novac za potrošnju u više dućana – na jednom bonu. Facebook je detalje nove kartice objavio nakon objave svojih financijskih rezultata.

 

‘Dobar dan, prijatelj Vam je darovao 100 kuna za potrošiti u najdražem Vam dućanu’

Facebook bon se može kupiti kao i svaki drugi Facebook dar. Kada pošaljete bon prijatelju, on ili ona će primiti push notifikaciju te će morati unijeti adresu na koju želi da mu se bon dostavi, prenosi The Verge. Da, radi se o fizičkoj kartici ako još niste shvatili…

Facebook je povodom lansiranja novih bonova priredio pravi mali spektakl u New Yorku, no čini se kako korisnicima još nije potpuno ‘sjeo’ koncept darivanja stvarnih darova putem Facebookovog sustava. U posljednja 3 mjeseca 2012., samo je 5 milijuna dolara prihoda od ukupno 1.13 milijardi, došlo od darivanja i promoviranih postova.

Sad će korisnici biti vjerojatno i zbunjenici s Facebook karticom koju ne mogu trošiti na Facebooku. Vidjet ćemo kako će se The Facebook Card provesti – biste li je vi kupili da ste u SAD-u?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...