Komu će pripasti Adria – Laciću ili Badurini i Lisici?

Nesuglasice između najmodavca Miodraga Lacića, vlasnika Adrije d.d., te zakupaca Nevena Badurine i Jadranka Lisice, suvlasnika tvrtke Adria Zadar 1 d.o.o. oko izvršavanja obveza iz ugovora te dvojako tumačenje odredbi u ugovoru o zakupu riboprerađivačke tvrtke u Gaženici jučer su svoj nastavak dobile i na sudu.

Pred sucem Tomislavom Jurlinom na zadarskom Trgovačkom sudu održano je jučer prvo ročište o određivanju privremene mjere iz koje se, kao prvo, doznalo da je Lacić tužio Badurinu i Lisicu, ali i oni njega. Budući da su oni bili “brži” oni su tužitelji-protutuženici, dok je Lacić koji je svoju tužbu predao nekoliko dana nakon njih tuženik-protutužitelj.

Tužitelj je podnio tužbu kako bi se utvrdilo da su stranke zaključile i dodatak “1” sporazumu o preuzimanju radnika te drugu kojom se traži od ovog suda da odredi primjereni iznos zakupnine. Tužitelj je u spornom sporazumu preuzeo i obvezu isplate zaostalih plaća radnicima Adrije d.d. Isplaćene su im tri plaće koje im Adria d.d. nije isplatila. Tada je utvrđeno i da 76 radnika živi u Kninu i Benkovcu te da trošak njihova prijevoza iznosi 200-tinjak tisuća kuna mjesečno, što je bilo nepremostivo opterećenje, kazao je Davor Galetović, poznati zagrebački odvjetnik kojeg su za svoju obranu angažirali Badurina i Lisica.

Suđenje se nastavlja 5. i 6. ožujka, kada će se u svojstvu svjedoka saslušati sindikalni povjerenici u Adriji Mladen Marinović i Davor Zelić, te Ivica Blažević, regionalni povjerenik PPDIV-a.

 

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izadanju Zadarskog lista…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...