Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije

Povodom uspješnog dugogodišnjeg provođenja pomoći potrebnima u korizmi na razini mjesne Crkve, zadarski nadbiskup Želimir Puljić i ove je godine odredio kome pomoći tradicionalnom Korizmenom akcijom Zadarske nadbiskupije – to je Centar za smještaj i školovanje siromašne djece i mladih u Kampali koji je glavni grad Ugande u Africi. Mons. Puljić je uputio Pismo župnim uredima u nadbiskupiji, vjeroučiteljima, osnovnim i srednjim školama, gradovima i općinama u Zadarskoj županiji, potaknuvši sve da i ove godine doprinesu uspjehu akcije i da ih prati duh ustrajnosti u dobrim djelima.

Razlog pomoći Centru u Kampali nadbiskup je pojasnio riječima:

– Na Drugom Vatikanskom saboru biskupi su rekli da je Crkva izrazito misionarska i da su svi kršćani pozvani aktivno sudjelovati u njenom misijskom poslanju. Ne mogu svi biti misionari. Ali svi mogu molitvama i materijalnim prilozima pomagati njeno misijsko djelo.

Nakon razgovora s Misijskom centralom u Zagrebu, odlučeno je da sredstva ovogodišnje akcije pomognu zbrinuti djecu i mlade u Ugandi obnovom Centra za smještaj i školovanje siromašne djece i mladih u Kampali koji vode misionarke Kćeri Božje Ljubavi. Među njima su i dvije redovnice Hrvatice, č. s. Vedrana Ljubić koja je u misiji u Ugandi od 1998. g. i č. s. Bogdana Markić koja je u misije otišla 2005. g. Poželjevši svima plodne korizmene dane, nadbiskup Puljić poziva i potiče župnike, vjernike i ljude dobre volje da se uključe u korizmenu akciju dajući svoj korizmeni obol našoj braći i sestrama u Ugandi.

Prilog se može uplatiti u župnom uredu ili na žiro račun s naznakom ‘Za Ugandu’: Nadbiskupski ordinarijat Zadar, 2407000 – 1100041082. Poziv na broj: 02 00755877 – 536. Prethodnih godina Zadrani su akcijom pomogli potrebe javnih ustanova, bolnica i ljudi i u Vukovaru, BiH i misijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...