Kosor za RTL Danas: “Sud časti će donijeti političku odluku”

Politička sudbina bivše premijerke Jadranke Kosor ovisi o odluci HDZ-ovog Visokog suda časti pred koji stiže zbog svojih medijskih istupa. HDZ na čelu s Karamarkom, kojem je upravo Kosor i uručila stranačku iskaznicu, u narednim će danima izreći nekadašnjoj šefici kaznu – i to od ukora do izbacivanja iz stranke.

Što o cijelom slučaju misli Jadranka Kosor, otkrila nam je gostujući u RTL-u Danas.

 

Znate li što Vam se točno stavlja na teret – zašto je Predsjedništvo Vaše stranke odlučilo poslati Vas na sud časti?

Ne znam. Osim izjava Čuljka i Karamarka kako ne prestajem govoriti i da sam frustrirana. Nadam se da ću uskoro saznati više detalja o onome što mi se stavlja na teret. U svojim istupima isključivo govorim istinu. Govorim da HDZ u zadnjih 10 godina nije bio zapuštena, dekroatizirana i detuđmanizirana stranka, kao što govori Karamarko.

Smatrate li da iza svega stoji vaš nasljednik Tomislav Karamarko?

Poruka Predsjedništva HDZ-a Visokom sudu časti je politička poruka. Dakako, Visoki sud časti nije nikakav sud, već političko tijelo i donijet će političke odluke. Ja samo govorim o činjenicama. Progoni se nekoga tko samo govori istinu. Ako sam ja kriva za detuđmanizaciju i zapuštenost stranke, onda veliki problem imaju i svi oni koji su stajali uz mene dok sam ostvarivala stranačke ciljeve.

Jeste li razočarani što je od 25 članova samo dvoje, prema informacijama koje imamo, stalo na vašu stranu i bilo protiv?

Ne, mene zapravo, i to ću vam iskreno priznati, zaista ništa ne može više razočarati… Zahvaljujem gospodinu Dragi Prgometu i gospodinu Davoru Stieru. Mislim da su učinili ono što im je u tom trenutku rekla savjest. Poruke koje se i danas odašilju nisu poruke koje se odašilju meni, one su možda najmanje upućene meni, one su upućene svim članovima i članicama. Pogledajte u Rijeci, gospodin Biondić, koji je bio legalno izabrani predsjednik Gradskog odbara HDZ-a Rijeke je u najdemokratskijim izborima prošle godine raspušten te je isto poslan na Sud časti i nije se mogao ponovno kandidirati.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...