Laburisti u subotu i nedjelju skupljaju potipise za benkovačku hitnu pomoć

Benkovac i njegovih 11.000 građana, te stanovnici susjednih općina, od početka godine vikendom više nemaju liječnika. Ne rade timovi  T1 koji čine liječnik specijalist Hitne pomoći,medicinska sestra i tehničar, nego samo timovi T2 s medicinskom sestrom i tehničarom, od  kojih je jedno vozač. I to zbog reforme koja bi, prema zamisli Vlade, trebala poboljšati zdravstvenu skrb. Što je dobro u funkcioniranju Hitne pomoći, koja je najhitnije slučajeve benkovačkog kraja od liječnika u Zadru ili Biogradu udaljila na 30 do 70 kilometara?

Reorganizacijom Hitne medicinske pomoći građani su očekivali bolju zdravstvenu skrb, a dobili tek saznanje da im, razbole li se teže vikendom, život može biti ozbiljno ugrožen.

Područje Benkovca i susjednih mu općina obuhvaća prostor od oko 500km2. Zbog strukture stanovništva ( u mnogim mjestima samo stari i nemoćni ), raštrkanih sela i zaselaka, nova reorganizacija kvalitetu zdravstvene skrbi spustila je na nedopustivo nisku razinu, najnižu do sada!

Mi, članovi Hrvatskih laburista – Stranke rada, pozdravljamo svaku racionalizaciju troškova u zdravstvu, osim one koja u bilo koje vrijeme, pa i vikendom, dovodi u pitanje živote bespomoćnih građana. Zbog toga ćemo, sutra, u subotu u gradu i prekosutra, u nedjelju, na sajmištu, oba dana od 9,00  do 13,00 sati, građanima Benkovca i njegova područja ponuditi mogućnost potpisa peticije, kojom se traži da Hitna pomoć liječnika ima i vikendom, stoji u dopisu Hrvatskih laburist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...