NAKON ŠTO IM JE IDUĆI MJESEC NAJAVLJENO SMANJENJE PLAĆA

Medicinske sestre spremaju se za generalni štrajk!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Ubrzo nakon što je ministar financija Slavko Linić najavio da će plaće državnih i javnih službenika biti smanjenje za 3 posto, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – tehničara najavio je tužbu.

Predsjednica zadarske podružnice HSSMS Dajana Subić potvrdila nam je kako će se konkretne mjere znati u petak nakon sindikalnog sastanka u Zagrebu.

– Najgore je kad vam daju pa uzmu. Od 1. siječnja dobili smo dodatke na plaću i povišicu na osnovi dogovora s prošlom Vladom, odnosno potpisanog granskog kolektivnog ugovora, a sad nam namjeravaju rezati plaće za 3 posto. Igraju prljavu igru i nećemo mirovati! Naša Matica odmah ide u tužbu i spremamo se za generalni štrajk! Ne pristajemo na smanjenje plaća niti na vraćanje starog kolektivnog ugovora, kaže Subić.Dijana Subić Foto: Zadarski list

Medicinske sestre ne namjeravaju stajati po strani dok im Vlada uzima ono što su mukotrpnim radom zavrijedile. Već je dobro poznato da su i dosad radile u lošim uvjetima s obzirom na povećani broj pacijenata, a stanje se dodatno pogoršava prije ulaska u Europsku uniju.

Rad medicinskih sestara i tehničara, Vlada već od idućeg mjeseca namjerava vrednovati manje nego dosad. Po novim kriterijima, svakoj medicinskoj sestri i tehničaru godišnje će uzeti 5 i pol tisuća kuna i tako uštedjeti 159 milijuna kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar