Medicinske sestre spremaju se za generalni štrajk!

Ubrzo nakon što je ministar financija Slavko Linić najavio da će plaće državnih i javnih službenika biti smanjenje za 3 posto, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – tehničara najavio je tužbu.

Predsjednica zadarske podružnice HSSMS Dajana Subić potvrdila nam je kako će se konkretne mjere znati u petak nakon sindikalnog sastanka u Zagrebu.

– Najgore je kad vam daju pa uzmu. Od 1. siječnja dobili smo dodatke na plaću i povišicu na osnovi dogovora s prošlom Vladom, odnosno potpisanog granskog kolektivnog ugovora, a sad nam namjeravaju rezati plaće za 3 posto. Igraju prljavu igru i nećemo mirovati! Naša Matica odmah ide u tužbu i spremamo se za generalni štrajk! Ne pristajemo na smanjenje plaća niti na vraćanje starog kolektivnog ugovora, kaže Subić.Dijana Subić Foto: Zadarski list

Medicinske sestre ne namjeravaju stajati po strani dok im Vlada uzima ono što su mukotrpnim radom zavrijedile. Već je dobro poznato da su i dosad radile u lošim uvjetima s obzirom na povećani broj pacijenata, a stanje se dodatno pogoršava prije ulaska u Europsku uniju.

Rad medicinskih sestara i tehničara, Vlada već od idućeg mjeseca namjerava vrednovati manje nego dosad. Po novim kriterijima, svakoj medicinskoj sestri i tehničaru godišnje će uzeti 5 i pol tisuća kuna i tako uštedjeti 159 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...