Meksički policajci osumnjičeni za silovanje Talijanke

Policajci iz meksičkog turističkog grada Playa del Carmen osumnjičeni su za silovanje talijanske državljanke koje se dogodilo prije deset dana, izvijestio je ured odvjetnika države Quintana Roo, prenosi CNN.

Silovanje se dogodilo u Playi del Carmen u ranim jutarnjim satima 12. veljače, kada je žrtva u društvu muškarca, također Talijana, napuštala noćni klub. Kada je muškarac otišao u obližnju uličicu urinirati, presreli su ih mladi policajci koji su napali ženu. Žrtva, koja živi u Playi del Carmen, incident je prijavila policiji.

Policajci Mardonio Guzman Gomez i Jose Manuel Enriquez Hernandez osumnjičeni su za silovanje i zloupotrebu položaja, dok se traga za policijskim zaopvjenikom Ramonom Bolainasom Xicotencatlom, rekla je glasnogovornica ureda državnog odvjetnika Maria Antonia Salmeron.

Državna novinska agencija Notimex izvijestila je kako su policajci od para tražili mito u iznosu od 3.000 pezosa (oko 1350 kuna), a ženu su napali kada su shvatili da par nema novca. Tu je informaciju potvrdio i državni odvjetnik Gaspar Armando Garcia Torres.

‘Vrlo smo zabrinuti zbog navodnog silovanja. Zato smo odmah pokrenuli istragu’, rekla je Salmeron.

Ovaj slučaj dolazi samo osam dana nakon što je šestoro španjolskih turistkinja navodno silovano u još jednom meksičkom turističkom biseru, Acapulcu. Policija je tjedan nakon silovanja objavila da je uhićeno petero osumnjičenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...