Milanović ima sve sakramente, a tvrdi da je ateist

Nova knjiga ‘Nevjera i vjera u četiri oka – Maske bogova u svjetlu vječne mladosti Božjega lica’ autora i dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. Tončija Matulića predstavljena je u petak navečer na njegovu rodnom otoku Braču, u prepunoj Galeriji u Nerežišćima. Na predstavljanju svog djela, autor je upozorio na veliki odljev iz Crkve, te je u te bizarne primjere naveo i hrvatskog premijera Zorana Milanovića, piše Slobodna Dalmacija.

Predstavljači su istaknuli kako dr. Tonči Matulić, kao teolog, u svojoj novoj knjizi daje svoj snažan doprinos u razmišljanju o vjeri kao Božjemu daru u ljudskom i kršćanskom životu te istodobno propituje nevjeru u svjetlu vjere i Božje riječi.

On je progovorio o nevjeri i vjeri kroz njihovo kritičko sučeljavanje. Njegovo djelo predstavlja značajan doprinos aktualnoj društvenoj raspravi o vjeri, na svjetskoj, ali i hrvatskoj razini, piše Slobodna Dalmacija.

Knjiga je, kazano je na predstavljanju, izazov i poziv na dijalog nevjernicima, dok će vjernicima ponuditi neke odgovore na masovnu pojavu nevjere i ravnodušnosti prema Bogu u sadašnjim kriznim vremenima. ‘Nevjera i vjera u četiri oka’ knjiga je koja pripada teologiji čitanja znakova vremena, dijagnosticira duhovno stanje ovoga vremena i daje odgovore na mnoga otvorena pitanja.

Na završetku se nazočnima obratio i sam autor dr. Tonči Matulić kazavši kao su ga na pisanje ove knjige 2009. godine potaknule riječi pape Benedikta XVI.. Po njemu ne postoji čovjek koji ne vjeruje jer tko kaže da ne vjeruje, izrekao je svoju vjeru.

Upozorio je na veliki odljev iz Crkve, i to počesto zbog bizarnih razloga. U te bizarne primjere spomenuo je i hrvatskog premijera Zorana Milanovića koji, po dr. Matuliću, ima sve sakramente kršćanske inicijacije, ali istodobno tvrdi da je – ateist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...